Massagebehandlingar

Jag utbildade mig första gången på Axelsons 2003 till massör men sedan tog livet mig på andra vägar och jag har nu via min utbildning till Hälsocoach fräschat upp mina anatomikunskaper och massagetekniker igen.

Jag erbjuder:

Svensk klassisk massage. Det är en djupgående massage som löser upp spänningar och ger en behaglig avslappning efteråt.

Massage med triggerpunktsbehandling. Djupgående muskelmassage där jag även arbetar med triggerpunkter som är som ”muskelknutor” i muskler som uppkommer av till exempel, ensidig statisk belastning eller överansträngning och som ger smärta och muskelsvaghet.

Lymfmassage. En avslappnande och allmänt välgörande helkroppsmassage med syfte att få fart på ditt lymfsystem. Lymfsystemet är kroppens avlopp och behandlingen sätter fart på systemet så överskottsvätska och slaggprodukter kommer ut via urinen. Behandlingen är en blandning av muskelmassage, lätta tryck och strykningar i lymfflödets riktning och djupandning. Det är en lugnande behandling då lymfsystemet fungerar bäst när vi är avslappnade. Under behandling så får du ligga på en ir-matta för att få ännu bättre effekt. Behandlingen passar alla, men särskilt dig som har någon typ av svullnad, återkommande förkylningar, lymfödem, smärta, domningar, svårt att minska i vikt eller trötthetssymptom. Det är viktigt att dricka ordentligt med vatten före och efter behandling!

Mild avslappningsmassage. Lugn, mjuk och mild massage för att släppa spänningar och komma ner i varv.

Massage hjälper kroppen att sätta igång det parasympatiska nervsystemet, vilket är kroppens ”lugn och ro-system”. När det parasympatiska nervsystemet är aktivt så kan kroppen återhämta sig och bygga upp sig. I vår stressiga vardag kan det vara svårt att hitta balans mellan det sympatiska (alerta, vara-igång) och parasympatiska (lugn och ro) systemet.